Meidän oli tarkoitus tehdä ihan perinteinen taatelikakku jo aikoja sitten, mutta se on aina jäänyt toisten herkkujen teon takia. Vihdoinkin päätimme tehdä taatelikakun ja kävimme kaupasta hakemassa taateleita. Kysyin "T":ltä, että haluaako hän terveellisemmän vai perinteisen taatelikakun. "T" vastasi ihmeekseni, että tehdään se terveellinen vaihtoehto.
Kakun teko oli oikein nopeaa ja helppoa, joten onnistuu huonommaltakin kokilta. Lisäksi tämä kakku on gluteeniton ja sokeriton. Lisää makeutusta tämä kakku ei tarvitse, sillä taatelit ja banaani hoitavat makeutuksen todella hyvin. Tämä kakku sopii herkutteluun ja jopa välipalaksi. :)
"T":n arvio: Taatelikakku oli mielestäni erittäin hyvää kylmänä. Kannattaa siis pitää jääkaapissa yön yli valmistamisen jälkeen, niin aamulla voi nauttia kahvin kera.
Ohje:
Ainekset:
- 400 g tuoreita taateleita (kivet pois)
- 1 iso tai keskikokoinen banaani
- 2 dl maitoa
- 2 munaa
- 1 tl vaniljauutetta
- 4 dl kaurahiutaleita
- n. 0,5 tl piparkakkumaustetta
- n. 1 tl kanelia
- n. 0,5 tl suolaa
- n. 2 tl leivinjauhetta
1. Mittaa taatelit ilman kiviä ja laita ne kulhoon. Lisää taateleihin pilkottu banaani ja maito. Soseuta sauvasekoittimella ainekset tasaiseksi massaksi.
2. Lisää massan joukkoon kananmunat ja vaniljauute. Sekoita.
3. Laita kaurahiutaleet eri astiaan ja tee niistä jauhetta sauvasekoittimella. Lisää kaurahiutalejauheeseen mausteet ja leivinjauhe. Sekoita hyvin.
4. Sekoita kuivat ainekset taatelimassan joukkoon.
5. Siirrä valmis taikina kakkuvuokaan ja paista noin 45 minuuttia 175 °C asteessa.
- L & T
Miten tahmeaksi tämä jää? Yli tunnin uunissa ollut ja silti sisältä vielä taikinainen 🤔
VastaaPoista