Raakapatukat ovat hyvä välipala terveellisyytensä ja kaloripitoisuutensa vuoksi. Ne voi ottaa mukaan matkalle tai syödä kotona. Raakapatukat ovat hyviä vaikkapa ennen urheilusuoritusta ja sopivat jälkiruuaksikin makeanhimoon.
Kotona ainesosaluetteloa tarkasteltuani huomasin, että sellaiset olisi helppoa tehdä itsekin. Tällä hetkellä olen tehnyt raakapatukoita kaksi kertaa itse. Ensimmäiset raakapatukat epäonnistuivat ja olivat syötäviä ainoastaan jääkaapinkylminä, koska olin kokeilunhaluisena laittanut niihin kookosöljyä, joka suli huoneenlämmössä ja patukat tarttuvat folioon. Patukoista tuli kuitenkin hyviä, mutta en suosittele kookosöljyn lisäämistä, jos haluaa ottaa raakapatukoita välipaloiksi muualle kuin kotiin.
Nämä mango-suklaa raakapatukat maistuvat taivaallisilta ja koostumus on todella hyvä. Tämä oli toinen kerta kun teimme raakapatukoita. Nämä mango-suklaa raakapatukat onnistuivat täydellisesti. Patukat on myöskin nopea ja helppo tehdä. Ne myöskin säilyvät pitkään hyvinä jääkaapissa.
Proteiinipatukoita näistä raakapatukoista saa lisäämällä patukkataikinaan haluamasi määrä proteiinijauhetta.
Ps. Taatelit ovat ohjeessa kappaleina, koska laitoin taateleita pähkinöiden joukkoon pikkuhiljaa. Tarkastelin milloin maku ja koostumus olisi täydellinen. Näin voit itsekin saada patukoihin haluamasi koostumuksen ja maun :)
Mielestäni patukat ovat tosi hyviä ja herkullisia. Patukoilla voi myös korvata "jälkkärit". Jatkoon!
Mango-suklaa raakapatukat:
Ainekset (12kpl):
- 1,5 dl parapähkinöitä
-
1 dl saksanpähkinöitä
-
1 dl pähkinäsekoitusta tai muita haluamasi pähkinöitä
-
1 dl kookoshiutaleita
-
22 kpl tuoreita taateleita
- n.1 dl kuivattua mangoa
- 0,5dl mulperin marjoja
- 1 reilu rkl kaakaojauhetta
Voit myös laittaa patukoiden joukkoon haluamiasi muita marjoja. Aikaisempiin patukoihin olin lisännyt sokeroituja karpaloita ja mulperin marjoja. Tämäkin yhdistelmä oli mielestäni hyvä.
1. Hienonna pähkinöitä esim. sauvasekoittimen silppuri-osassa. Poista taateleista kivet ja lisää noin 3-4 kappaletta kerrallaan pähkinöiden joukkoon. Painele taikinaa alaspäin reunoilta aina lisäessäsi taatelit, jotta se sekoittuu kunnolla. Siirrä taikina kulhoon odottamaan.
2. Pilko kuivattu mango ja mulperin marjat sekoittimessa. Sen jälkeen lisää raakakaakaojauhe ja kookoshiutaleet ja sekoita. Lopuksi lisää kaikki kuivat ainekset pähkinäsekoituksen joukkoon.
3. Vaivaa taikina käsin tasaiseksi. Sen jälkeen painele taikina elmukelmulla suojattuun vuokaan. Laita jääkaappiin hetkeksi jäähtymään. Tämän jälkeen leikkaa taikina haluamasi kokoisiksi patukoiksi ja kääri patukat folioon. Suosittelen laittamaan patukat ilmatiiviiseen rasiaan jääkaappiin odottelemaan herkuttelua. :)
- L & T
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti