tiistai 26. tammikuuta 2016

Melkein raaka suklaakakku



 Muutama päivä sitten teimme melkein raa´an suklaakakun makeanhimon iskettyä. Tätä kakkua ei siis paisteta, mutta ollaan käytetty kakussa tavallista tummaa suklaata, kermaa ja rahkaa. Eli täysin raakaa tästä kakusta ei saa.

 Kakusta tuli mielestäni todella onnistunut ja hyvänmakuinen. Luulen, että kakku maistuu hyvältä ihan itsetehdylläkin raakasuklaalla (täytyy joskus kokeilla ;)), mutta siinä tapauksessa kakkuun täytyy lisätä vähän makeutusta (esim. hunajaa).

 Kakun teimme (Ø22 cm) irtopohjavuokaan, johon teemme aina raakakakkuja. Raakakakkujenhan ei tarvitse olla mitenkään isokokoisia, sillä pienikin pala riittää tyydyttämään makeanhimon. Kakkuun emme lisänneet mitään makeuttajaa, sillä kakusta tuli taateleiden makeuden ansiosta tarpeeksi makeaa.

 Kakun tekemiseen menee todella paljon pähkinöitä, mutta kakku ei mielestäni maistunut mitenkään erityisen pähkinäiseltä. Plussana, että kakku on myöskin todella helppo ja nopea tehdä. :)

Ps. Käytimme kakun päälliseen 2 dl rahkaa ja kermaa. Eli jos haluat kakusta vähän kermaisempaa, niin lisää aineksia vähän enemmän :) Herkkusuut voivat ottaa "T":n mielipiteestä vaarin ja lisätä pohjaankin hieman hunajaa.


"T":n mielipide:

 Kakku näytti hyvältä ja heti maistaessa tuli mieleen, että se vaatii mielestäni lisää kermavaahtoa. Seuraavana päivänä, kun kakku oli jo ollut yön yli jääkaapissa, pohja vaikutti hiukan liian tuhdilta. Herkkusuu kun olen, niin ehkä pohja olisi vaatinut hiukan makeutusta.
 
 

Kakun tekoon tarvitset:

Pohja:

 - 4 dl pähkinöitä (käytimme pähkinäsekoitusta)
 - 4 dl tuoreita taateleita kivet poistettuna (saa nykyään esim. Prismasta/ ulkomaalaisista kaupoista)

Täyte:

 - 2 banaania
 - 4 dl cashew-pähkinöitä tai cashew-voita
 - 95 g Fazer pure dark minttu-suklaata
 - 1 banaani

Päällinen:

 - 2-3 dl kermaa
 - 2-3 dl rahkaa (käytimme Lidlin Milbona 4,3 % rahkaa)
 - mansikoita oman maun mukaan (sulatetut pakastemansikatkin käy, kunhan muistaa käyttää suomalaisia)

1.) Pohja: Hienonna pähkinöitä (itse hienonsimme sauvasekoittimen silppuri-osassa). Lisää taatelit joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Muista poistaa taateleista kivet. Jos taatelit ei sekoitu kunnolla sekoittimessa, voit jatkaa käsin. Koita saada kuitenkin massasta yhtenäistä. Itse sekoitimme silppurissa painellen taikinaa välillä alaspäin. Sen jälkeen levitä pohjan ainekset irtopohjavuokaan tasaisesti.



2) Täyte: Laita cashew-pähkinät/ cashew-voi silppuriin. Sen jälkeen lisää 2 banaania ceshew-pähkinöiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Sulata suklaa mikrossa pieniä aikoja kerrallaan (tai vesihauteessa). Sen jälkeen lisää suklaa muiden ainesten joukkoon ja sekoita. Levitä massa pohjan päälle.






3) Muussaa 1 banaani haarukalla (saa myös viipaloida) ja levitä haluamallasi tavalla kakun päälle. Halutessasi voit käyttää lisäksi muitakin marjoja esim. vadelmia. Jos käytät pakastettuja ulkomaalaisia vadelmia, muista keittää niitä hetken aikaa.

4) Sekoita kerma ja rahka kulhossa keskenään ja levitä kakun päälle. Koristele kakku sen jälkeen mansikoilla. 



5) Laita kakku lopuksi vielä hetkeksi (noin tunti riittää) jääkaappiin, jotta kakku jäähtyy hieman ja maistuu paremmalta. Sen jälkeen voit nauttia :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti