lauantai 9. huhtikuuta 2016

Itsetehdyt proteiinipatukat - ohje



Tässä teille helppo ja nopea proteiinipatukka ohje. Proteiinipatukat pitävät hyvin nälkää ja sopivat hyvin välipalaksi koko perheelle. Patukat voivat toimia myöskin terveellisempänä vaihtoehtona herkutteluun (esim. herkkusuu "T:n tapauksessa"). :D

Nämä proteiinipatukat tulevat myöskin halvemmiksi kuin kaupasta ostettavat ja sisältävät ainoastaan neljää ainesosaa. Patukat eivät myöskään sisällä erilaisia makeutusaineita toisin kuin monet kaupan patukat.


Nämä patukat ovat hyvänmakuisia ja koukuttavia, joten meillä on näitä nykyään melkein aina jääkaapissa odottamassa. Hyvä puoli patukoissa on myös se, että ne on helppoa ottaa mukaan ja ne säilyvät hyvin jääkaapissa. Halutessaan patukat voi myös pakastaa. :)

"T":n mielipide:
Mielestäni patukat ovat hyvin maukkaita ja täyttäviä. Näillä voi "korvata" myös jälkkärin. Patukat ovat niin hyviä, että kannattaa varoa ettei tule syötyä liikaa.

Tarvitsemasi ainekset, vain vesi puuttuu :)
Ainekset: (noin 12 patukkaa)

- 2,5 dl 100% maapähkinävoita
- 8 rkl hunajaa
- 3 dl maustamatonta proteiinijauhetta
- 2-2.5 dl kaurahiutaleita

1. Sekoita maapähkinävoi ja hunaja keskenään.

2. Lisää sekaan proteiinijauhe ja kaurahiutaleet. Sekoita kädellä tasaiseksi.

Tässä ei siis vielä ole sekoitettu taikinaa tasaiseksi :)

3. Lisää taikinaan vettä pikkuhiljaa (noin 0.25 dl), jotta taikinasta tulee yhtenäistä. Vettä voit lisätä hieman vähemmän/enemmän riippuen taikinan kuivuudesta. Taikinasta pitäisi tulla yhtenäistä, ei hajoavaa.

Taikina paineltuna pellille.

4. Painele taikina vuokaan/leivinpaperilla vuoratulle pellille ja laita jääkaappiin noin 15 minuutiksi. Sen jälkeen voit leikata taikinasta haluamasi kokoisia patukoita ja siirtää ne jääkaappiin odottamaan herkkuhetkiä. :)

- L & T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti